MESTARIN HERKUN MYYMÄLÄPÄÄLLIKKÖ RISTO ONKILAN RUOKAOHJE
Ainekset:
- 4 kalvotonta vähintään kuukauden raakakypsytettyä naudan sisäfileepihviä (á noin 150 g)
- Öljyä paistamiseen
- Ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Pippurikastike pihveille:
- 2 dl demiglace kastikeainesta
- 1 dl ananasmehua
- Rouhittua mustapippuria
- 50 g mustapekka -tuorejuustoa
- 2 rkl sinappia
- 2 dl kuohukermaa tai ruokakermaa
Ohje:
1. Nosta pihvit huoneen lämpöön n. 5 tuntia ennen paistamista.
2. Nuiji pihvit kevyesti ja muotoile ne uudelleen pihvin muotoon.
3. Paista pihvit umpeen kuumalla valurautapannulla ja mausta ne paistamisen jälkeen suolalla sekä pippurilla.
4. Laita pihvit lopuksi vielä uuniin 180 °C lämpöön noin 13–15 minuutiksi.
Kastike:
1. Kaada demiglace kastikeaines ja ananasmehu kasariin ja aloita keittämään niitä kasaan, kunnes jäljellä on alkuperäisestä määrästä noin puolet.
2. Lisää mustapippuri, sinappi ja juusto. Kiehauta jotta juusto sulaa.
3. Lisää lopuksi kerma ja kiehauta jotta saat kastikkeesta haluamasi sakeaa. Tarkista maku.