Wokkipihvit

Wokkipihvit / Hakkarilan tilan, Maija Aakkulan ruokaohje

Ainekset:

  • n. 1,5 kg sisä-, ulko-, kulma- tai paahtopaistia
  • 6-7 isoa porkkanaa
  • 3 isoa sipulia
  • 2 paprikaa
  • 7 tomaattia
  • reilu desi soijakastiketta
  • suolaa, mustapippuria, paistamiseen voita tai oivariinia

Ohje:

1. Ota liha huoneenlämpöön noin pari tuntia ennen paistamista.
2. Viipaloi porkkanat ja tomaatit sekä leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja suikaloi paprika.
3. Leikkaa huoneenlämpöinen liha pihveiksi ja ruskista se kuumassa rasvassa molemmin puolin.
4. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Lado kerroksittain lihaa ja kasviksia joko wok-pannuun tai isoon uunivuokaan.
6. Lisää soijaa maun mukaan ja hauduta wokissa liedellä miedolla lämmöllä n. 2,5-3 tuntia.
7. Käännä kerroksia pari kertaa kypsymisaikana.

Vaihtoehtoisesti uunivuoassa: Kypsennä uunissa kannellisessa vuossa 175 asteessa (ensimmäinen tunti ilman kantta) 2,5-3 tuntia. Muistettava kääntää pari kertaa.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös