VAISSIN TILAN, SAARA AMPIALA-VAISSIN RUOKAOHJE
Kakkupohja:
- 4 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
- 2 munaa
- ½ dl sokeria
- 4 dl kuohukermaa
- 2 rkl maissijauhoja
- 100 g voita
- 1 vaniljatanko
- 2 liivatetta
- 1 sitruunan mehu
Kakun päällys:
- Tuoreita mustikoita, vadelmia tai herukoita
- 4 munan valkuaista
- 1 dl tomusokeria
- 1 sitruunan mehu
Pohja:
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää varovasti nostellen vaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
3. Kaada taikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun torttupohjavuokaan.
4. Paista kakkupohjaa uunissa 225 °C lämmössä noin 10 minuuttia.
Täyte:
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Siivilöi maissijauho vaahdon joukkoon koko ajan vatkaten.
3. Kiehauta kerma ja halkaistu vaniljatanko. Kaada hieman jäähtynyt kerma vaahtoseokseen voimakkaasti vatkaten.
4. Saosta seos liedellä vesihauteessa vatkaamista jatkaen. Nosta vanilja tanko pois saostuneesta massasta.
5. Lisää pehmeä voi nokareina massan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
6. Liota liivatteita väljässä vedessä noin 5 minuuttia ja purista niistä sen jälkeen vesi pois. Sulata liivatteet lämmitettyyn sitruunamehuun ja sekoita seos nopeasti massaan.
7. Levitä täyte kypsän ja jäähtyneen torttupohjan päälle.
Päällys:
1. Vatkaa valkuaiset, tomusokeri ja sitruunamehu kovaksi vaahdoksi.
2. Täytä kakun pinta marjoilla.
3. Levitä marjojen päälle marenkia ja ruskista kakun pintaa uunissa 200 °C lämmössä 2 minuuttia.