RUUSULAN MARJA- JA VIINITILA, MAARIT KIISKISEN RUOKAOHJE
Pohja:
- 200 g kaurakeksejä
- 50 g voita
Täyte:
- 8 liivatelehteä
- 3 rkl sitruunan mehua
- ½ l putsattuja mustaherukoita
- 250 g maitorahkaa
- 1½ dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 dl kuohukermaa
Pinnalle:
- 2 liivatelehteä
- 1¼ dl mustaherukkamehua
Ohje:
1. Pohjusta leivinpaperilla halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka.
2. Hienonna keksit ja sekoita murujen joukkoon sulatettu voi. Levitä seos vuoan pohjalle.
3. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
4. Soseuta mustaherukat ja vaahdota kerma.
5. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen puristetut liivatelehdet.
6. Yhdistä kaikki täytteen ainekset ja levitä keksipohjan päälle. Peitä vuoka ja hyydytä kylmässä pari tuntia.
7. Kuumenna pari ruokalusikallista mustaherukkamehua ja liuota sen joukkoon liotetut liivatelehdet.
8. Lisää liivateseos lopun mehun sekaan ja kaada seos hyytyneen kakun päälle. Anna kakun hyytyä kylmässä peitettynä seuraavaan päivään.