PUUPPOLAN TILAN KAARINA JA PAULI AHOLAN KAURAINEN JA GLUTEENITON RUOKAOHJE
noin 250g
Ainekset:
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1/2 dl Aitokaura-kaurahiutaleita
- 11/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1/2 rkl sitruunamehua
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 1/2 tl sokeria
- 1/2 tl sipulijauhetta
- 1/2 tl valkosipulijauhetta
tai
- 1/2 valkosipulinkynsi
- koristeeksi hienonnettua persiljaa
Ohje:
1. Hienonna kaura karkeaksi jauhoksi tehosekoittimella
2. Pilko aurinkokuivatut tomaatit erittäin hienoksi silpuksi
3. Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää joukkoon kaurajauho, tomaattisilppu sekä mausteet
4. Sekoita tasaiseksi ja anna maustua mielellään puoli tuntia ennen käyttöä. Levite säilyy viileässä noin 4-5 päivää
Kokeile tuorejuustolevitettä esimerkiksi sosekeittoon makua antamaa, kerman korvikkeeksi.