KESKI-SUOMEN MARJA-ALAN KEHITTÄMISHANKE MARKE:N PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ OILI RUOKAMON RUOKAOHJE
Ainekset:
- 500 g kesäkurpitsaa
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 rkl hunaja-omenaviinietikkaa
- 5 rkl rypsiöljyä
- 1½ tl suolaa
Ohje:
1. Viipaloi kesäkurpitsa vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi.
2. Pane viipaleet kulhoon ja ripottele niiden päälle suolaa. Sekoita ja jätä vetäytymään pariksi tunniksi, jotta kesäkurpitsan neste irtautuu.
3. Sekoita valkosipulista, etikasta ja öljystä marinadikastike.
4. Valuta kesäkurpitsaviipaleet ja kaada marinadikastike niiden päälle. Anna marinoitua kylmässä seuraavaan päivään.