JYVÄSKYLÄN AMMATTIKORKEAKOULU, MATKAILU-, RAVITSEMIS- JA TALOUSALA, KOULUTUSALAJOHTAJA ANNIKKI MIKKOSEN RUOKAOHJE
Ainekset:
- 1 kg perunoita
- 1 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 4 dl maitoa
- 1 tl suolaa
- Ripaus jauhettua mustapippuria
- Ripaus muskottipähkinää
Ohje:
1. Kuutio kuorittuna keitetyt ja jäähdytetyt perunat noin sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi.
2. Kiehauta jauhot sulatetussa voissa. Älä ruskista.
3. Lisää maito pienissä erissä sekoittaen rasva-jauhoseokseen.
4. Keitä hiljalleen 5 minuuttia.
5. Lisää perunakuutiot ja mausteet varovasti kastikkeeseen. Anna perunakuutioiden lämmetä.
Tarjoile nokkosletut muhennettujen perunoiden ja punaherukkahillon kera.