Ohrakakku

RUUSULAN MARJA- JA VIINITILA, MAARIT KIISKISEN RUOKAOHJE

Ainekset:

  • 1 dl kokonaisia ohrasuurimoita
  • 5 dl maitoa
  • 2 rkl öljyä
  • 50 g voita
  • Ripaus suolaa

Ohje:

1. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota siinä ohrasuurimot.
2. Lisää maito vähissä erissä ja keitä puuro kypsäksi miedolla lämmöllä. Sekoita puuroa välillä keittämisen aikana pohjaan palamisen estämiseksi.
3. Mausta kypsä puuro suolalla ja lisää sekoittaen puuron joukkoon voi nokareet.
4. Levitä puuro noin 2 cm:n paksuiseksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle alustalle ja laita levy jäähtymään. Leikkaa levy jäähtyneenä annospainoisiksi kolmioiksi ja paista voissa kauniin ruskeiksi juuri ennen tarjoilua.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös