JYVÄSKYLÄN SEUDUN KEHITTÄMISYHTIÖ, JYKES OY:N TOIMITUSJOHTAJA RITVA NIRKKOSEN RUOKAOHJE
Kääryleet:
- 600 g hirven sisä- tai ulkopaistia
- 150 g savupekonia
- Ripaus suolaa, timjamia ja valkopippuria
- Öljyä paistamiseen
Haudutusliemi:
- Vettä
- Tilkka punaviiniä
- 2 laakerinlehteä
- 3 valkopippuria
- 3 maustepippuria
- 2 sipulia
- 2 porkkanaa
- Suurustamiseen 1 dl vettä, ja 3 rkl vehnäjauhoja
Kääryleet:
1. Leikkaa lihasta poikkisyin 10–12 viipaletta ja nuiji viipaleet muovikalvon sisällä.
2. Mausta viipaleet.
3. Laita pekoniviipaleet nuijituille lihoille ja kääri lihat rullalle. Kiinnitä rullat cocktailtikuilla.
4. Ruskista kääryleet kuumassa padassa.
Haudutusliemi:
1. Lisää pataan sen verran vettä että kääryleet peittyvät, tilkka punaviiniä ja mausteet. Anna kääryleiden hautua kannen alla puolisen tuntia.
2. Lisää pataan kuoritut sekä lohkotut sipulit ja porkkanat. Jatka hauduttamista kunnes lihat kypsyvät mureiksi.
3. Suurusta liemi veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla ja hauduta vielä viisi minuuttia.