Keitetty hirvenkieli

KEITTIÖPÄÄLLIKKÖ PEKKA HILLUN RUOKAOHJE

Ainekset:

  • 1 hirven kieli (n.1 kg)
  • 1½ l vettä
  • ½ sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • Laakerinlehti
  • 3 valkopippuria
  • 3 maustepippuria
  • 3 rkl suolaa

Ohje:

1. Pese kielet hyvin ja laita ne kattilaan kylmään veteen.
2. Kiehauta ja kuori kielestä irronnut vaahto pois. Lisää sipulit ja mausteet.
3. Jatka keittämistä hiljalleen noin kolme tuntia. Kokeile kielen kypsyyttä terävällä veitsellä. Kieli on kypsää kun nahka alkaa irrota siitä.
4. Poista kielestä nahka, ennen kuin kieli ehtii jäähtymään.
5. Leikkaa jäähtyneestä kielestä mahdollisimman ohuita poikittaisia siivuja.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös