Maksalaatikko

KEITTIÖMESTARI, LEHTORI MARTTI LEHTISEN RUOKAOHJE

Ainekset:

  • 1 dl kokonaisia ohrasuurimoita tai riisiä
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 300 g jauhettua maksaa
  • 100 g sipulia
  • 50 g voita
  • 1 tl suolaa
  • 5 dl kermamaitoa
  • 1 muna
  • ½ dl siirappia
  • 1 tl meiramia
  • 50 g rusinoita
  • Valkopippuria

Ohje:

1. Liota kokonaisia ohrasuurimoita kylmässä vedessä jääkaapissa yön yli.
2. Kiehauta liotetut ohrasuurimot, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta.
3. Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi ja ruskista kevyesti osassa voita.
4. lisää suurimoiden joukkoon kaikki muut aineet.
5. Sekoita tasaiseksi, kunnes seos on juoksevaa.
6. Kaada maksaseos voideltuun uunivuokaan.
7. Kypsennä 225 asteessa noin tunti.
8. Tarjoa lisäkkeenä puolukkasurvosta.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös