RUUSULAN MARJA- JA VIINITILA, MAARIT KIISKISEN RUOKAOHJE
Ainekset:
- 2 sorsaa
- 50 g voita
- 2 tl suolaa
- 5 maustepippuria
- 5 valkopippuria
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 1½ dl vettä
- 1½ dl kuivaa mustaherukka tilaviiniä tai punaviiniä
Ohje:
1. Kuori sekä pilko sipuli ja porkkana.
2. Kuivaa puhdistetut sorsat ja sido linnut.
3. Ruskista sorsat voissa hyvin joka puolelta. Mausta ruskistunut pinta suolalla.
4. Lisää pataan kasvikset, pippurit ja neste.
5. Hauduta sorsia kannen alla noin tunti. Valele lintuja paistumisen aikana ja lisää tarvittaessa vettä.
6. Anna kypsien sorsien hieman aikaa vetäytyä alumiinifolioon käärittynä ennen annospaloiksi leikkaamista. Siivilöi paistoliemi kastiketta varten.