- This event has passed.
Ajatuspaja: Miten toimimme, että ruoka riittää?
1 joulukuun, 2022 @ 12:00 - 16:00
Event Navigation
Ukrainan sota ja pandemia ovat haastaneet kaikkea toimintaa, myös yhteiskunnalle kriittistä
ruokajärjestelmän toimivuutta. Meidän tulee tunnistaa ja ottaa käyttöön kaikki mahdolliset tavat, joilla
varmistetaan suomalainen ja keskisuomalainen ruoka sekä alan yritystoiminta myös tulevaisuudessa.
Joulukuun alun maksuttomassa ajatuspajassa sovitaan yhdessä tärkeimmät ja kiireellisimmät konkreettiset
keinot, miten ennakoimme ja varaudumme. Kutsumme mukaan kaikki keskisuomalaiset ruoan kanssa
tekemisissä olevat – alkutuottajat, jalostajat, ruokapalveluyrittäjät, matkailutoimijat ym. rajapintojen
edustajat, sidosryhmät, kehittäjät jne. Tule jakamaan ja kuulemaan missä mennään.
Vaikutetaan yhdessä ruokaverkostomme menestymiseen!
Aloitamme iltapäivän aikamatkalla suomalaisen ruokajärjestelmän historiasta tulevaisuuteen.
Aikamatkaamme johtaa Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen tutkimusjohtaja,
Tuomas Kuhmonen.
Lisävirikettä niin ajatuksille kuin makunystyröillekin saamme iltapäiväkahveilla. Kahvituksen molemmin
puolin virittäydymme työpajatyöskentelyssä siihen, mitä ja miten voimme itse tehdä ja mihin vaikuttaa.
Päivän loppupuheenvuoroissa kuulemme vielä keskisuomalaisen yrittäjän Mikko Ilmoniemen (Jyväs-Hamppu)
ajatuksia siitä, miten suomalainen kasviproteiini voi vastata tulevaisuuden haasteisiin. Lappeenrannasta viestiä tuo
LAB-ammattikorkeakoulun tuotekehitys ja innovointiasiantuntija Mika Keski-Luopa, joka omassa
puheenvuorossaan kertoo nyt niin ajankohtaisesta energia-aiheesta ja kysynnänjoustosta elintarviketeollisuudessa.
Ilmoittaudu ajatuspajaan Webropolissa
Paikka: Jamk, Jyväskylä, Rajakatu 35, GamePit Pro -tila (AP05)
Ennen ajatuspajaa on mahdollista verkostoitua ja nauttia omakustanteinen lounas klo 11 Ravintola Twistissä,
Rajakatu 35. Lounaalle ei tarvitse erikseen ilmoittautua.
Ohjelma
12.00 Tervetulosanat ja esittäytyminen
- Ruokajärjestelmän historia ja tulevaisuus, Tuomas Kuhmonen, Tutkimusjohtaja, Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun yliopisto
- Yhteistä työpajatyöskentelyä
- Iltapäiväkahvitus päivän teeman hengessä sekä makunäytteitä paikallisista tuotteista
- Yhteistä työpajatyöskentelyä
- Kotimaista kasviproteiinia lautaselle – Hampustako vastauksia tulevaisuuden haasteisiin?, Mikko Ilmoniemi, Jyväs-Hamppu
- Esimerkki elintarviketeollisuuden kysynnänjouston mahdollisuuksista, Mika Keski-Luopa, TKI-asiantuntija, LAB-ammattikorkeakoulu
- Päätössanat ja sopiminen jatkosta
16.00 Tilaisuus päättyy
Tilaisuuden järjestää Jyväskylän ammattikorkeakoulun hallinnoima Keski-Suomen ruokaverkosto -yhteistyöhanke.
Hanketta rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.
Lisätietoja: Leena Pölkki, KEVE-hankkeen projektipäällikkö, etunimi.sukunimi@jamk.fi