- This event has passed.
Arktisuus elintarvikeviennin kärkenä -seminaari Helsingissä
25 lokakuun, 2018 @ 12:00 - 16:00
Event Navigation
Suomen sijainti 60 leveyspiirin pohjoispuolella tuo ruoantuotantoomme ainutlaatuisia erityispiirteitä. Miten näitä lisäarvotekijöitä voidaan hyödyntää vientimarkkinoilla? Miten elintarvikeviennin tulevaisuuden timantit hiotaan?
Arktisuus elintarvikeviennin kärkenä -hankkeen loppuseminaari järjestetään Rake-salissa, Helsingissä torstaina 25.10.2018 klo 12-16. Ilmoittautuminen ja pientä purtavaa tarjolla klo 11.30 alkaen.
Tilaisuuden avaa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä. Ohjelmassa esitellään yrityksille vientimarkkinoinnin tueksi tuotettu arktisuuskonsepti, julkistetaan arktisuuden näkökulmaan perustuvat suomalaisen veden lisäarvotekijät ja kuullaan yritysten kiinnostavia tarinoita siirtymisestä kansainvälisille markkinoille. Saamme myös ajankohtaista tietoa viennin rahoituksen suunnitteluun ja riskienhallintaan. Paneelikeskustelussa ruoan, viennin ja matkailun kärkiasiantuntijat haastetaan pohtimaan elintarvikevientimme edistämiskeinoja. Paneelia moderoi ruokalähettiläs Jyrki Sukula.
Iltapäivän verkostoitumistauon aikana palvelevat vientiklinikat, mukana mm. Evira, Business Finland/Food from Finland/Visit Finland, Elintarvikeviennin osaaja -koulutusohjelma, MTK/Grüne Woche, Finnvera, Ruralia-instituutti ja Arvi-hanke.
Tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautuminen tästä linkistä viimeistään 18.10.2018. Linkki ohjaa tilaisuuden ohjelmasivulle, jonka yläpalkista pääsee ilmoittautumiseen.
Seminaarin järjestää Luonnonvarakeskuksen, Ruokatieto Yhdistyksen ja Reilua.fi:n toteuttama hanke Arktisuudesta elintarvikeviennin kärki – Arktisen ruuantuotannon lisäarvotekijät, konseptointi ja hyödyntäminen vientimarkkinoilla (ARVI). Hanketta rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto.
Tilaisuus on maksuton.
Ilmoittautumiset 18.10. mennessä