- This event has passed.
Erikoiskasvituotteiden jatkojalostus ja vienti on tulevaisuutta -webinaari
10 joulukuun, 2020 @ 13:00 - 15:00
Event Navigation
FutureCrops – Tietoja ja elämyksiä kysynnän ja liiketoiminnan tueksi -hanke järjestää talven 2020–2021 aikana webinaarisarjan, jossa käsitellään pellon erikoiskasvien eri ulottuvuuksia.
Suomi tarvitsee uutta kestävää tuotantoa ja liiketoimintaa. Erikoiskasvien viljely on yksi mahdollisuus parantaa alkutuotannon kestävyyttä. Lisäksi erikoiskasveista voidaan jalostaa tuotteita, joilla on kysyntää niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.
Suomessa varsin uusi ilmiö ovatkin maatilayritykset, jotka erikoiskasvituotannon lisäksi ovat ryhtyneet jatkojalostamaan itse raaka-aineista elintarvikkeita. Osa suuntaa tuotteita myös vientiin.
Miten muiden maiden kuluttajat mieltävät pohjolassa tehdyt tuotteet? Minkälaista koulutusta ja viennin tukea pk-yrityksille on tarjolla? Näistä sekä kahden erikoiskasveja jatkojalostavan, Birkkalan tilan ja Suomen Kasviöljyt Oy:n, yrityspoluista ja -kokemuksista kuullaan FutureCrops-hankkeen webinaarissa joulukuussa.
Tervetuloa webinaariin 10.12.2020 klo 13 – 15, ilmoittaudu 7.12. mennessä
Tapahtuma on tarkoitettu maakunnan yrittäjille ja asiantuntijoille, jotka haluavat kehittää toimintaansa alueellisista voimavaroja ja erikoisuuksia hyödyntäen. Tilaisuus sopii myös niille, jotka miettivät oman, erikoiskasveihin liittyvän yrityksen perustamista tai pohtivat tuotteiden vientiin liittyviä kysymyksiä.
Ohjelma
13.00 Avaus: Erikoiskasvien jatkojalostus maatilalähtöisissä yrityksissä
Erikoistutkija Marjo Keskitalo, Luke
Jatkojalostusoppia kotimaan markkinoille
13.15 Monenlaista tukea ja apua tarjolla ruoka-alan PK-yritysten toiminnan kehittämiseen
Projektipäällikkö Ruokasektorin koordinaatiohanke Päivi Töyli,Turun yliopisto Brahea-keskus
13.30 Liiketalouden koulutusta bioalalle
Liiketalouden ja yrittäjyyden lehtori Pasi Käkelä, Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK)
13.45 Camelinan tie EU-tutkimusprojektista Janakkalan pelloille ja tuotteistetuksi terveysvaikutteiseksi
ruokaöljyksi
Yritysasiantuntija Karita Alen, ProAgria Etelä-Suomi/ Tarja Lehmuskanta Suomen Kasviöljyt Oy
Erikoiskasveista vientituotteita
14.00 Miten pohjoinen ruuantuotanto puhuttelee muiden maiden kuluttajia?
Ryhmäpäällikkö, tutkija Jaana Kotro, Luke
14.15 Vuoden luomuyritykseltä spelttituotteita verkkokaupan kautta maailmalle
Simo Larmo, Birkkalan tila
14.30 Pk-yrityksille suunnattu vientipolku
Projektikoordinaattori, RuoKasvu-hanke, Mikaela Vuorisalmi, MTK
Yhteenveto
14.45 Yhteenveto: Erikoiskasvien vahvuuksia ja lisäarvoa markkinoinnin näkökulmasta
Erikoistutkija Csaba Jansik, Luke
Webinaarisarjassa seuraavaksi
Webinaarit jatkuvat tammikuussa 2021. Aiheena silloin sadon ja ekosysteemipalveluiden yhdistäminen erikoiskasvien avulla.