- Tämä tapahtuma on mennyt.
Terveyttä ja vireyttä ruoasta – webinaari ikäihmisen ravitsemuksesta
30 syyskuun, 2021 @ 13:00 - 15:30
Tapahtuma navigointi
Hyvä ja laadukas ravitsemus vaikuttaa meidän kaikkien hyvinvointiin, mutta erityisen tärkeään rooliin ravitsemus nousee ikääntyessä. Kun kiinnitämme huomiota omaan ja ikääntyvän läheisen ruokailuun, voimme lisätä ikäihmisten elämänlaatua ja mahdollistaa kotona asumisen pidempään.
Tervetuloa kuuntelemaan 30.9.2021 klo 13-15.30 järjestettävään Ikäruoka 2.0- hankkeen maksuttomaan webinaariin siitä, miten vahvistaa omaa ja toisen hyvinvointia ruokailun kautta. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet, vaikkakin ohjelma on suunnattu yli 65-vuotiaille henkilöille, jotka vastaavat itse omasta ruokailustaan, sekä heidän läheisillensä.
Webinaarin tavoitteena on edistää kotona asuvien ikääntyneiden hyvää ravitsemuksen tasoa. Tilaisuuden järjestää ikäruoka 2.0 hankkeen osatoteuttaja JAMK.
Ohjelma:
13.00 Ohjelman avaa juontaja Ossi Valpio
13.10 Miten voimme lisätä terveyttä ruoan avulla. Anne-Maria Pajari, Helsingin Yliopisto
13.40 Sydänmerkki tuotteessa – kuinka tehdä parempia valintoja kaupassa. Mari Olli, tuotepäällikkö Sydänliitto
14.00 Väliverryttelyt ja tauko
14.10 Kuinka varautua – Kotivara. Kati-Erika Timperi, toiminnanjohtaja Keski-Suomen Martat
14.30 Yhdessä ruoka maistuu−ruokailun sosiaalinen ulottuvuus. Anu Jansson, osallisuusjohtaja VTKL
15.00 Ikäruoka 2.0 – seuraavat tapahtumat ja osallistuminen kehittämiseen
Lisätietoja suvi-tuulia.leinonen@jamk.fi ja Ikäruoka 2.0 hankkeen sivuilta
* Ikäruoka 2.0 -hanke saa sosiaali- ja terveysministeriön myöntämää valtionavustusta terveyden edistämisen määrärahasta.