- This event has passed.
Luonnontuotteiden keruu- ja käsittelykoulutus
25 elokuun, 2017 @ 10:00 - 20:00
| 120€Luonnosta lautaselle -hanke järjestää käytännönläheisen koulutuskokonaisuuden luonnontuotteiden keruusta ja käsittelystä. Koulutukseen sisältyy työpajapäivä sekä opintomatka Pirkanmaalle.
1 LUONNONTUOTTEIDEN KERUU JA KÄSITTELY -TYÖPAJAPÄIVÄ 25.8.2017 klo 10.00-20.00 Jyväskylän palvelualan opisto (Salokatu 20)
Työpajapäivän aiheena on kasvien, marjojen ja sienten tunnistus, keruu, käsittely ja kuivaus. Kuivattavat materiaalit käydään itse keräämässä luonnosta ja saamme asiantuntevaa opastusta niiden kuivaamiseen. Työpajassa käydään läpi myös kuivattujen yrttien, marjojen ja sienten säilöntää sekä pakkaamista. Kouluttajana työpajassa on keruutuotetarkastaja Toini Kumpulainen.
2 OPINTOMATKA to 24.8. klo 7.00-18.30
Opintomatka suuntautuu Pirkanmaalle. Vierailemme Frantsilan luomuyrttitilalla, jossa tutustumme mm. yrttiviljelmiin, kasvihuoneisiin sekä yrttien kuivaustoimintoihin. Lounaan nautimme Frantsilan Kehäkukassa (lounas on omakustanteinen 10,50 e noutopöydästä) ja tutustumme samalla 300 yrtin näytepuutarhaan. Kehäkukan myymälässä on mahdollisuus tehdä ostoksia; tarjolla on Frantsilan tuotteiden lisäksi myös muita paikallisia tuotteita. Iltapäivällä käymme tutustumassa Yrjölän marjatilan toimintaan. Tilalla viljellään mm mansikkaa, pensasmustikkaa ja saskatoonia sekä vihanneksia, juureksia ja yrttejä. Nautimme iltapäiväkahvit tilavierailun yhteydessä ja tilalla on mahdollisuus tehdä ostoksia vanhaan puimasuuliin tehdyssä suoramyymälässä.
Koulutuspaketin hinta on 120 euroa (sis alv).
Ilmoittautumiset 14.8.2017 mennessä:
Katariina Jousmäki, hankevetäjä
katariina.jousmaki@maajakotitalousnaiset.fi p.043 826 9712
www.maajakotitalousnaiset.fi/luola
www.facebook.com/luolaks