- This event has passed.
Syötävän hyvä piha – suunnittelukurssi Viitasaarella
29 syyskuun, 2017 @ 14:00 - 30 syyskuun, 2017 @ 15:00
Event Navigation
Miten suunnitellaan ekologinen, syötävää hyvää tuottava piha, iso tai pieni sellainen? Tule tutustumaan kotipihan suunnitteluun ja toteutukseen, sekä permakulttuurin perusteisiin. Kurssi soveltuu kaikille puutarhasta ja viljelystä kiinnostuneille.
Permakulttuuri on rakennetun ympäristön suunnittelua luontoa kunnioittaen ja olemassaolevaa hyödyntäen (eng. permanent + agriculture = permaculture).
Perjantai 29.9. klo 14 – 20
- Tutustutaan ekosysteemisiin pihoihin sekä suunnittelun periaatteisiin ja menetelmiin.
Lauantai 30.9. klo 10 – 15
- Tehdään käytännön töitä ja mm. rakennetaan kohopenkkejä esim. talvivalkosipulille. Suunnittelemme ja ideoimme yhdessä kurssilaisten pihoja oppimamme perusteella sekä jaamme omia kokemuksiamme. Ota siis mukaan kuvia pihastasi!
Opettajana ympäristöinsinööri, permakulttuurikouluttaja Mari Korhonen. Puutarha-avusteisesta Green Care -toiminnasta kertoo Saara Tuohimetsä Luonnonvarakeskuksesta.
Osallistujien on myös mahdollista majoittua Aikon kartanossa alk. 80 €/2 hh (sis. aamiaisen). Majoitusvaraukset suoraan Aikosta p. 040 0991217.
Kurssin hinta on 40 e / henkilö. Hinta sisältää opetuksen, materiaalit ja työvälineet sekä pientä purtavaa. Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti pohjoisen Keski-Suomen alueen (Leader Viisari) asukkaille.
Lauantaina on tarjolla omakustanteinen lounas hintaan 13,50 €, joka varataan ilmoittautumisen yhteydessä (maksetaan paikan päällä).
Ilmottaudu kurssille nettilomakkeella tästä >>
Osallistumismaksu 40 € maksetaan tilisiirtona ke 27.9. mennessä tilille Maaseudun Sivistysliitto FI 58 5541 2820 0200 15. Viesti maksuun: Syötävän hyvä piha + osallistujan nimi.
Lisätietoja:
Niina Vuori
p. 040 774 9378
niina.vuori@msl.fi
projektikoordinaattori
5E kylät – vähähiiliset yhteisöt -hanke